Bogeries per amor! Qui no arrisca no guanya?

Alguna vegada t’ha passat alguna d’aquestes frases pel cap?:

 • D’avui no passa, i li declaro tot el que sento!
 • Encara que avui hagi de fer malabars, li donaré una sorpresa i aniré a buscar-lo!
 • Amb el poc temps que portem junts, ens anem a viure junts!
 • Agafo un avió i em planto allí mateix!
 • Ho deixo tot i me’n vaig amb tu!
 • O com deia aquella cançó: “Si tú me dices ven, lo dejo todo…”

Com podeu veure, aquestes i moltes altres, podrien ser exemple de diferents bogeries per amor. La bogeria, allò que et mou, que pot arribar a embriagar-te d’una felicitat immensa (primeres vegades, nervis, papallones…) per dur a terme aquella petita o gran bogeria, pensant en el feliç que et faran aquells moments.

No obstant això, al mateix temps que et fa pujar als núvols, amb tan sols una contra, sigui teva, o una crítica d’algun amic o familiar, poden arribar a posar en dubte de que tan brillant és la idea de cometre aquella bogeria.

Aleshores apareixen els dubtes, s’han de fer? Val la pena? I si l’altra persona no ens correspon? Val més prevenir i no arriscar tant?

Una bogeria representa un punt d’inflexió quan estem buscant l’amor o creiem haver-lo trobat. Es diu que les persones que cometran bogeries per amor o que les han comès són inconscients, persones temeràries, però realment no té per què ser així.

També estem parlant de persones segures de si mateixes, amb una confiança valorable. Per tant, pot ser que se les vegi embogides per cometre aquest tipus d’actes, però també és de valents perquè van disposats a lluitar pel que ells creuen, amb totes les de la llei, sembla que una bogeria no requereixi responsabilitat però és un requisit indispensable perquè les bogeries, encara que sembli per definició que és una acció imprudent, insensata o poc raonable, no és veritat, les persones que cometen aquestes “accions” per amor se les han repensat amb elles mateixes, amb amics, amb confidents, o inclús en fòrums d’Internet fins a haver-li donat tantes voltes que diuen: “Ja sí que sí!”,  i ho tenen més que organitzat havent valorat totes les possibles situacions que puguin succeir durant la bogeria, i les conseqüències que aquestes puguin tenir, siguin negatives o positives.

Si desitgem canviar o avançar en una situació, obtenir un resultat diferent, conèixer una resposta… inevitablement haurem de fer alguna cosa… diferent del que estàvem fent fins al moment, no? Amb això podríem dir que sí que s’han de fer bogeries, però posem una mica el fre.

Per cometre una bogeria s’han de tenir en compte principalment els següents requisits:

 • Tot té uns límits
 • Valora la situació vital de cada persona (edat, recursos…)
 • És indispensable que cada un valori els seus pros i contres davant una decisió
 • Accepta que sempre perdrem, guanyarem o canviarà alguna cosa
 • El resultat no sempre serà positiu, però sí necessari per poder avançar!

Contraindicacions: No confondre bogeria per amor per actes desesperats, cegats per la situació que s’està vivint, sense respectar-nos a nosaltres mateixos.

Per acabar, no se m’acut millor manera que amb un parell de preguntes, alguna vegada has fet alguna bogeria per amor? T’animes a compartir-la?

Anissa Ouali
Psicòloga – Especialista en Teràpia Sexual i de Parella
aouali@iesp.cat@AniOuali

Article publicat al Blog + que sexo de la Women’s Health

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>