“Gatillazo”! Significa que no li agrado?

Alguna vegada has conegut a un noi, heu tontejat, hi ha hagut “química” entre vosaltres, heu arribat al llit i… quan esteu a punt de tenir relacions sexuals, a ell no se li aixeca… ?, o estàs en una relació de parella amb un noi des de fa temps i ell té una mala època i “això” ja no és el que era?

Quan parlem d’aquests temes tendim a pensar que només parlem d’ell, i sovint ens oblidem de la persona que aquest noi té al costat. I m’agradaria dedicar aquest post a aquestes persones que en algun moment han pensat, davant d’un “gatillazo” idees com “uf, ja no li poso tant com abans”, “si no se li aixeca, és que ja no li agrado”, “ui, si no pot tenir una erecció, això vol dir que no li agrada el que veu”, o “clar, no se li aixeca perquè tinc uns quilets de més”.

Segurament davant d’una situació així els protagonistes de l’escena centrin els seus esforços a aconseguir que “això” funcioni, que “s’aixequi” per poder seguir i poder tenir penetració. Doncs bé, a alguns i algunes la insistència us haurà funcionat però probablement la gran majoria en insistir l’únic que haurà fet serà desesperar-vos i posar-vos més nerviosos i nervioses. Però… per què no funciona insistir?

Bé, la resposta és molt senzilla, per simplificar la idea és que no poden funcionar dos “caps” alhora. És a dir, si volem que funcioni el penis no podem pensar amb el cap, hem de sentir amb el cos!

L’erecció és un mecanisme automàtic que funciona si es juga, s’erotitza la situació, s’excita i es diverteix la persona, llavors… funcionarà! Oi que si vols dormir i penses que has de dormir, no et dorms? Doncs igual amb l’erecció, com més es pensi des del cap, menys s’erectarà.

Per tant, si ell no té una erecció no és ni perquè tens uns quilets de més, ni perquè has deixat d’agradar-li, ni perquè no li agrades! Si està al llit amb tu… li agrades!, és fàcil.

Aleshores, si li agrado, per què pot passar?

Si passa de forma puntual, segurament serà:

  • Perquè ell està nerviós
  • Perquè sent pressió per fer-te sentir plaer
  • Perquè es responsabilitza del teu orgasme
  • Perquè en altres situacions ja li havia passat
  • Perquè està més pendent del seu penis que del que està passant
  • Perquè hagi anticipat la situació i tingui por de fallar

Si passa de forma sobtada, continuada i mai abans havia passat, llavors el millor seria consultar amb un expert, primer un metge per descartar qualsevol patologia física, o alguna dificultat cardiovascular, i si es descarta patologia orgànica llavors acudir a un psicòleg o psicòloga expert / a en sexualitat masculina.

Aleshores, què s’ha de fer perquè “s’animi”?

  • Deixar de centrar-se en el penis, ja s’animarà quan deixeu de pensar en ell (penis)
  • No centrar la relació sexual en la penetració (qui diu que la penetració és el més important?)
  • Centrar la trobada sexual en el plaer i en el “ara”
  • I el més important: Divertir-se!

Helena Angel
Psicòloga - Especialista en Teràpia Sexual i de Parella
hangel@iesp.cat@HelenaAL

Article publicat al Blog + que sexo de la Women’s Health

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>