Gaudint a soles… quan vius en parella

fotolia_1294632Els beneficis de la masturbació són de sobres coneguts: proporciona benestar i relaxació física, ajuda a conèixer la pròpia sexualitat, millora la tonificació del sòl pelvià i pot incrementar l’autoestima (si jo em desitjo, altres persones poden desitjar-me).

Però per portar-la a la pràctica, pot ser necessària certa intimitat. I com gaudir d’un espai privat quan vius en parella? Moltes dones comenten que des que comparteixen habitació i llit, els seus moments d’intimitat han disminuït considerablement. Si abans es masturbaven abans d’anar a dormir, per relaxar-se o per tenir una estona de plaer, ara hi ha una altra persona compartint els llençols. Això passa sobretot en les parelles que se’n van a dormir al mateix temps, però també en aquelles que coincideixen les mateixes hores a casa.

Per a moltes dones, el fet de saber que l’altra persona està a l’altre costat, també els suposa més dificultat per relaxar-se, ja que pensen que les sentiran o les interrompran, com quan eren adolescents. Unes altres, creuen que si viuen en parella, ja no haurien de masturbar-se, ja que seria com una infidelitat. Algunes comenten que “Si estàs bé amb l’altra persona, no hi ha necessitat de masturbar-se”. Doncs bé, això no sempre és així, ja que gaudir d’estones íntimes masturbant-se, proporciona un plaer diferent que tenint relacions sexuals en parella: pots fantasiar de la manera que més t’agradi, no t’importa tant l’aspecte físic d’aquest moment i solament has d’estar pendent de tu. Així que és completament lícit que una dona vulgui gaudir d’ella mateixa, com pot fer-ho un home. Sinó, deixar de masturbar-se per aquesta falta d’espai i temps pot suposar un gran canvi en la seva sexualitat, fet que pot viure’s com una pèrdua.

El que està clar és que aquestes dificultats a l’hora de masturbar-se vivint en parella poden sorgir, però la qüestió és: Com les trampegem? Algunes idees a tenir en compte:

  • Potser sigui una bona opció incorporar la masturbació en altres moments als quals no estaves acostumada (Has provat abans de la migdiada o de bon matí?)
  • Si veus que portes temps sense masturbar-te perquè no has trobat el moment i ho trobes a faltar, programa en quina estona del dia ho faràs. També programem anar al gimnàs i encara que pugui costar al principi… Després sempre s’agraeix, oi?
  • Si la teva parella passa la nit fora (per viatge o perquè ha quedat amb amics), aprofita el moment, segur que dormiràs estupendament.
  • Pot ser que sigui el moment de buscar un al•licient: Has provat alguna joguina eròtica, com els vibradors? Hi ha de totes les grandàries i formes; alguns són tan discrets que pots portar-los on vulguis.
  • Recorda’t a tu mateixa què era el que més t’agrada de masturbar-te i què t’aporta. D’aquesta manera, és més difícil que deixis de fer-ho perquè saps els beneficis que genera en tu.

La sexualitat és una dimensió que hem de cuidar… I l’ideal seria que el nostre plaer no depengués solament d’una altra persona, que per a alguna cosa som tan completes!

Helena Galé
Psicòloga. Especialista en Teràpia Sexual i de Parella
hgale@iesp.cat@SexSapiens

Article publicat al Blog + que sexo de la Women’s Health

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>